Mooie herinneringen aan de Tubaflat

Els is druk bezig met het inladen van haar boodschappen in de fietstassen. “Netjes verdeeld, zodat de fietsgoed in balans blijft tijdens het fietsen,” zegt ze.

Els woont nu in het centrum, maar ze kent de Donderberg goed. Ze werkte hier meer dan 12 jaar met veel plezier bij de apotheek om de hoek. Daar heeft ze veel mensen leren kennen. Bij de apotheek komen mensen van allerlei culturen. Els vond het mooi om met iedereen een praatje te kunnen maken.

Ook woonde ze jarenlang in de Tubaflat. De flat die in december 2001 werd opgeblazen om gesloopt te worden. “Dat was een enorm grote gebeurtenis. Veel mensen kwamen kijken. Er was zelfs een tent voor belangrijke gasten,” herinnert Els zich. Ze vond het fijn om daar te wonen. “Op de 11e verdieping had je een geweldig uitzicht. Het vuurwerk met oud en nieuw was prachtig. Ook als het gesneeuwd had, was het fantastisch. Alleen bij harde wind was het minder prettig. Ik herinner me een zware storm, waarbij veel bewoners van de bovenste verdiepingen weggingen uit angst. Ik bleef wel. Het enkelglas in de ramen rammelden flink.”

Ze komt nog steeds graag naar de Donderberg om boodschappen te doen, altijd op de fiets. “Ik vind de Donderbergweg nu erg mooi, vooral door die bloembakken. De binnenstad kan hier wel een voorbeeld aan nemen,” lacht Els.